Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Thema: Vrijwilligers

  Het verenigingscafé

  Wie Venk-stenenman Harlingen
  Sport turnen
  Idee Tover een (verenigings)ruimte één keer per maand om tot een klein bruin café. Dit is een plek waar de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje tot ideeën komen, bijvoorbeeld omtrent ledenbehoud en het werven van nieuwe vrijwilligers. “Als mensen in een gezellige sfeer bij elkaar komen, dan levert dat meer op dan een zakelijk verzoek of mail om met ideeën te komen.”

  Normaal
  Betrokkenheid door cohesie

  Wie U.C. Face Off Groningen
  Sport studenten floorball 
  Idee Zet transparantie, openheid en actieve positionering in als sleutel tot succes. Het werven van nieuwe leden gebeurt door mond-tot-mond reclame: enthousiaste leden spreken hun sociale netwerken aan en weten zo anderen te motiveren om eens mee te trainen. Door deze potentiële leden actief te benaderen en te betrekken bij de trainende leden, zullen zij eerder geneigd zijn lid te worden.
  Buiten de bestaande netwerken om wordt geprobeerd nieuwe leden aan te werven door clinics te geven aan middelbare scholen, studie- en studentenverenigingen. Door actieve betrokkenheid van leden worden ook andere leden gestimuleerd om ook zelf vrijwillig actief te worden. Wanneer mensen betrokken zijn bij een commissie zullen ze ook langer lid blijven van je vereniging, doordat ze meer mensen kennen binnen de club. De sociale contacten ‘maken’ de club en dus is het van belang dat deze gestimuleerd en gecontinueerd worden.

  Normaal
  Een verjaardagsfeest dat verenigt

  Wie SC Nederhorst
  Sport voetbal
  Idee De leden van een sportclub vragen de schenker als verjaardagscadeau dat hij of zij een week vrijwilligerswerk doet. Als alternatief zou de jarige ook zelf een week vrijwilligerswerk kunnen doen.

  Normaal
  De rijdende koffiekar

  Wie sv Die Haghe
  Sport korfbal
  Idee Een rijdende koffie-/thee- en limonadekar die ouders langs de lijn voorziet van een koel of warm drankje tijdens de trainingen en wedstrijden. Ouders rijden zelfs bij toerbeurt met de kar langs de velden. De koffiekar heeft ook een sociale functie; ouders leren ook andere leden kennen en dit vergroot de betrokkenheid. Bij die Haghe werd duidelijk dat de kar meer opbrengsten opleverde dan alleen de verkoop in de kantine. De kar is voorzien van namen en logo’s van bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt en het kan ook interessant zijn voor nieuwe sponsoren.

  Normaal