Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Thema: Crowdfunding

  Sponsorballen voor nieuwe tenues

  Wie Rapid Korfbal
  Sport korfbal
  Idee Via Clubkit, een online actie waarbij leden hun eigen netwerk aanspreken voor sponsoring, heeft Rapid meegedaan aan ‘Sponsorballen’. Dit is een online spel met als doel zoveel mogelijk gesponsorde ballen te verzamelen. Bij elke vijf verzamelde ballen wordt een kledingstuk of item toegevoegd, zodat de speler een steeds completere outfit verzamelt. Rapid heeft hiermee in een paar weken een flink bedrag opgehaald en de leden vonden het een erg leuke en makkelijke actie. Clubkit biedt een platform waarbij leden niet langs de deuren hoeven en met boekjes of contant geld over straat hoeven, en dat was een belangrijk punt. Maar naast het plezier, was het grootste pluspunt van dit sponsorprogramma dat het een volledig nieuw sponsornetwerk opleverde.

  Normaal
  Verjaardagfeestje geven

  Wie AV Lionitas
  Sport atletiek
  Idee Geef pupillen de kans om hun verjaardagsfeestje in de kantine te houden. Laat de jonge gasten meetrainen op de club, om daarna cadeautjes aan de jarige te geven. De ouders betalen een kleine vergoeding voor het gebruik van de kantine. Het levert wat inkomsten op en wellicht een nieuw jong lid.

  Normaal
  Sponsormail

  Wie csv Jong Holland
  Sport voetbal
  Idee Leden van een vereniging geven op een site aan over welke onderwerpen men een (commerciële) mail wil ontvangen. Door de mail te openen gaat er 25 eurocent naar een opgegeven goed doel. Dit kan dus de sportvereniging zijn. Bedrijven willen graag gericht mailen, en de ontvanger heeft aangegeven de commerciële mail te willen ontvangen. Het concept kent dus meerdere winnaars.

  Normaal
  Sponsor zoeken

  Wie Team Gobad
  Sport schaatsen
  Idee Gobad kent twee teams, een talententeam en een topteam. Het talententeam moet zelf sponsors zoeken die 50 euro per jaar bijdragen. Het topteam zoekt sponsors die 200 euro willen bijdragen. Wie sponsorgeld betaalt, ontvangt clubkleding en kan gaan trainen. Voor trainingskampen betalen zij een kleine extra bijdrage. Maar dat bedrag is niet hoog; zo blijft Gobad elk jaar in leven.

  Normaal