Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Draag een steentje bij

  Leden, sponsoren en vrienden van je sportclub op symbolische wijze mede-eigenaar laten worden van de nieuwe accommodatie, zodat deze bekostigd kan worden. Dat is in een notendop het idee van Esther Hilgers, tweede penningmeester van RHV Snelwiek.

  Achtergrond: 

  “Omdat het één van de beste handbalverenigingen van Rotterdam is en hier aandacht besteed wordt aan talentontwikkeling.” Esther Hilgers is duidelijk als ze aangeeft waarom ze haar zoon en dochter drie jaar geleden lid heeft gemaakt van Snelwiek. Al snel laaide bij de oud-handbalster de liefde voor het spelletje weer op en dus is ze zelf ook bij Snelwiek gaan spelen. Sinds begin van dit jaar is Hilgers, directrice van een organisatie- en administratiebureau, ook als tweede penningmeester aan de club verbonden.

  Verschillende locaties

  Snelwiek werkt zijn trainingen en wedstrijden momenteel af op vier verschillende locaties. De eigen buitenlocatie ligt aan het Zuiderpark, de drie Rotterdamse sporthallen worden door de club gehuurd. “Hierdoor verzwakt tijdens het winterseizoen het groepsgevoel. Een ander nadeel van de huidige situatie is dat de omzet in de sporthallen niet naar de eigen club gaat.”

  Sinds vorig jaar heeft Snelwiek plannen om een hal te plaatsen bij de buitenlocatie, zodat de club in de toekomst één vaste standplaats heeft. “We willen een accommodatie waarmee we echt vooruit kunnen, van waaruit we breedte- en topsport kunnen blijven aanbieden. Snelwiek beschikt over zowel goede senioren- als jeugdteams en om aantrekkelijk te blijven en te kunnen zorgen voor een goede doorstroming is het van belang dat de club een goede basis heeft.”

  Prijskaartje

  Aan zo’n vernieuwde accommodatie hangt uiteraard een prijskaartje van enkele tonnen en daarom is Hilgers gaan nadenken over manieren om hier geld voor te genereren. “Toen ik in november op onze Facebook-pagina las over de campagne van NOC*NSF ben ik er echt voor gaan zitten. Voor ik het wist had ik toen mijn creatieve moment en kwam ik tot het plan ‘Draag een steentje bij’.”

  “De actie is eigenlijk heel simpel en draait letterlijk om de vraag ‘Draag jij je steentje bij?’ Het is de bedoeling dat leden, sponsoren en vrienden van Snelwiek een symbolisch steentje kopen voor de nieuwe accommodatie. Zo’n steentje kost 30 euro per stuk en we zouden graag zien dat al onze 280 leden de steentjes gaan verkopen. Zo’n steentje kan via verschillende betaalwijzen voldaan worden, om de actie zo toegankelijk mogelijk te houden. In de accommodatie komt uiteindelijk een ‘steentjesmuur’ met alle namen erop.”

  Competitie-element

  Door er een competitie-element aan toe te voegen hoopt Hilgers zoveel mogelijk steentjes te verkopen en geld voor de club binnen te halen. “Diegene die de meeste steentjes slijt krijgt bijvoorbeeld een leuke prijs. Onze jeugdleden zullen we ook via social media stimuleren om steentjes aan de man te brengen.”

  “Met z’n allen toewerken naar een gezamenlijk doel”

  Onderdeel van haar idee is dat toekomstige activiteiten van de club in het teken staan van de actie. Zo denkt ze aan het organiseren van spelletjesavonden en toernooien, waarvan de omzet dan naar de nieuwe accommodatie kan gaan. “Volgend jaar oktober bestaat de vereniging 75 jaar en richting dit jubileum is ‘Draag je steentje bij’ een mooie actie om samen de schouders eronder te zetten. Het met z’n allen toewerken naar een gezamenlijk doel geeft mensen het gevoel erbij te horen, het gevoel dat we met z’n allen de vereniging dragen.”

  Golfbeweging

  Met de actie tracht Hilgers namelijk een positieve golfbeweging op gang te brengen. “Als je mensen wilt stimuleren dan moet je ze een duidelijke taak en een duidelijk doel geven. Snelwiek is een fantastisch sociale vereniging – we hebben het predicaat Sportplusvereniging en zijn niet voor niets genomineerd voor de titel leukste sportvereniging van Rotterdam – en beschikt al over veel vrijwilligers en donateurs. Dit aantal zal door het positivisme dat deze actie teweeg zal brengen alleen nog maar groeien. Ook zullen mensen van buitenaf nog eerder de weg naar onze club weten te vinden.”

  “Als je mensen wilt stimuleren dan moet je ze een duidelijke taak en een duidelijk doel geven”

  Hilgers, die met ‘Draag je steentje bij’ zo’n 12.500 euro binnen wil halen, heeft het plan inmiddels uitgewerkt en ingediend bij de overige bestuursleden. “Iedereen vond het een goed idee en is blij dat ik er zoveel energie insteek. Het plan ligt op de plank om uitgewerkt te gaan worden. Zodra we duidelijkheid hebben over de precieze accommodatieplannen kunnen we beginnen met het verkopen van de steentjes.”

  “Ik vind het een hele eer om met dit idee bij de top 8 te horen. De waardering die daaruit spreekt stimuleert me nog meer om anderen te helpen. Het zou super zijn als andere verenigingen hier ook mee geholpen kunnen worden. In deze tijden met minder subsidiemogelijkheden moeten we als verenigingen proberen van elkaar te leren en elkaar te helpen. Dan dragen we allemaal ons steentje bij!”