Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Thema: Promotie en communicatie

  Geef je club een gezicht!

  Wie USV Protos
  Sport studentenvolleybal
  Idee Maak voor je club een leuk promotiefilmpje, en zorg ervoor dat elk team in het filmpje te zien is. Dit versterkt niet alleen de band tussen de leden onderling, het trekt ook nog eens aandacht. Zoals het spreekwoord zegt: een foto zegt meer dan 1000 woorden, zo geldt dit ook voor een filmpje. Wie de film ziet, proeft de sfeer en hoort de positieve geluiden. Het filmpje kan worden gedeeld via social media-kanalen, zodat veel mensen bereikt kunnen worden. De sponsors kunnen nu uit alle hoeken en gaten komen.

  Normaal
  Het nationale vrijwilligers fietskratje

  Wie A.H.M.H Rood-Wit
  Sport hockey
  Idee Iedere vrijwilliger in de sport die daar volgens zijn club voor in aanmerking komt krijgt een herkenbaar rood-wit-blauw fietskratje voor op zijn of haar fiets, met daarop de tekst: ‘Vrijwilliger in de sport’. De vrijwilliger in het straatbeeld zichtbaar maken, heeft drie voordelen: het is een blijk van waardering, het werkt trots en saamhorigheid in de hand en het daagt anderen uit om ook toe te treden tot het leger van vrijwilligers. Ook stimuleert het mensen om op de fiets naar de sportaccommodatie te gaan, wat bijdraagt aan de noodzaak tot bewegen en zorgt voor minder parkeerdrukte.

  Normaal
  Muziekavond

  Wie Handbalvereniging JHC
  Sport handbal
  Idee JHC organiseerde in het plaatselijke dorpscafé een muziekavond, waarvoor oud-leden en potentiële leden werden uitgenodigd. Er werden artiesten uitgenodigd om te komen spelen. De belangstelling was zo groot dat uit deze avond een nieuw dames- en recreantenteam voortgekomen is. Bovendien was de baromzet die avond zodanig dat het 70-jarig jubileumfeest ermee gefinancierd kon worden.

  Normaal
  Jeugdcommissie

  Wie G.V. Slank en Kwiek
  Sport gymnastiek
  Idee Start een jeugdcommissie en bied deze de mogelijkheid om activiteiten buiten de sport te organiseren voor de leden. Daardoor zal de vereniging een betere uitstraling krijgen en een betere ledenbinding. Ook zullen de jeugdleden, in de categorie 14+, langer en meer betrokken blijven bij de vereniging.

  Normaal
  Ga uit van de hele club

  Wie S.C. Stiens
  Sport voetbal
  Idee In maart 2014 is S.C. Stiens gestart met Clubscore, www.clubscore.nl. Clubscore betekent dat de overwinningen en doelpunten van alle teams bij elkaar worden opgeteld. Dit wordt getoond op het clubscorebord op de website en de social media van de club. Deze score is leuk om te delen en te volgen voor de leden. Zo wordt het clubgevoel versterkt. Dit draagt bij aan het vinden van nieuwe leden, sponsors en vrijwilligers.

  Normaal