Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Thema: Open club

  Samenwerken in de breedte

  Wie ERV Beatrix
  Sport roeien
  Idee Werk met andere sportverenigingen in zowel dezelfde als in een andere tak samen. In Eindhoven zijn de studentenroeivereniging Thêta en burgerroeivereniging Beatrix druk bezig om roeien op de kaart te zetten. Om dit te realiseren is het samenwerkingsverband Bèta aangegaan. Hier worden de kwaliteiten van beide verenigingen ingezet. De studenten zijn goed in enthousiasmeren en binnentrekken van leden en ‘de burgers’ hebben ervaring en zijn goed in het faciliteren van activiteiten en het geven van training. Om meer mensen kennis te laten maken met roeien, wordt deze sport aangeboden aan verschillende scholen. Als dit project in Eindhoven goed loopt, zijn er plannen om Noord-Brabant en uiteindelijk Nederland te veroveren met samenwerking. Om de samenwerking goed neer te zetten wordt er ook samengewerkt met de Tu/e, gemeente, sportformule, scholen en Volans rowing. Dit soort samenwerkingsverbanden zijn ook in andere sporten goed mogelijk.

  Normaal
  Project X Streetsports

  Wie Daan Kauffeld
  Sport voetbal, basketbal, tennis, honkbal
  Idee Samen met twee gediplomeerde sporttrainers is Kauffeld aan de slag gegaan om op woensdagmiddag sportlessen te organiseren in de wijk Geuzenveld. Op de woensdagmiddagen staat het voetbalveld rond het Confusius speelpark vol met kinderen. Zij krijgen basketbal- en voetbaltrainingen en het doel is gasttrainers van andere sportverenigingen (tennis, honkbal) uit de buurt erbij te betrekken. Door de samenwerking met de lokale Albert Heijn te zoeken, kunnen de kinderen meteen bewust worden gemaakt van het belang van gezonde voeding. Dit model brengt een uitbreiding van het aantal gymuren voor kinderen met zich mee en brengt ze rechtsreeks in contact mee met sportverenigingen in de buurt.

  Normaal
  Locatie via sportvereniging

  Wie Gymnastiek- en atletiekvereniging “Turnlust”
  Sport Gymnastiek en atletiek
  Idee Jongerenwerkers hebben wegens bezuinigingen moeite om een locatie te vinden waar ze zonder kosten kunnen sporten of trainen met hun groepen. Deze groepen dreigen daardoor uit elkaar te vallen. Sportverenigingen kunnen deze lasten op zich nemen en als tegenprestatie schrijven deze groepen zich bij de vereniging in. Hierbij kunnen ze zo nodig steun aanvragen van het Jeugdsportfonds.

  Normaal
  Volleybal als inspiratie

  Wie VSTS
  Sport volleybal
  Idee De missie van VSTS is om een inspirerende en veilige omgeving te creëren voor iedereen die zich op persoonlijk vlak wil ontwikkelen door middel van het leveren van een maatschappelijke of vrijwillige bijdrage aan de volleybalsport of de cultuur van de vereniging. De vereniging faciliteert de opleiding en begeleiding van vrijwilligers onder andere door het aanbieden van workshops, scheidsrechters- en trainerscursussen. VSTS heeft ook taakgroepen in het leven geroepen die sparren met het bestuur over de ontwikkelingen. De betrokkenheid van leden is groot. Vrijwilligers doen waar ze goed in zijn in de tijd die ze daarvoor vrij kunnen maken. De jeugd leert verantwoordelijkheid te nemen door al vroeg betrokken te worden bij vrijwilligerstaken. De leden zijn ambassadeurs van de vereniging: zij zorgen voor een positieve en professionele uitstraling waardoor ouders en sponsors aangemoedigd worden een bijdrage te leveren aan de vereniging.

  Normaal