Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  En de winnaar is...

  De door de jury gekozen top 3:
  Goud is voor HC Houten

  Zilver is voor OJC Rosmalen

  Brons is voor Atletiekvereniging Suomi

  Juryrapport

  Achtergrond: 

  We winnen veel met sport, zeker bij Hockeyclub Houten

  We dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Het gaat NOC*NSF daarbij om meedoen en winnen. Dat betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om bijvoorbeeld obesitas tegen te gaan, maar ook om Nederland veiliger en socialer maken.

  Vanuit deze overtuiging heeft de jury, bestaande uit Minke Booij, Erben Wennemars en Kees Jansma, het initiatief van HC Houten beoordeeld als het beste idee.

  HC Houten wil werkzoekenden een plek bieden bij hun sportvereniging, waar ze tegen een gereduceerd tarief samen kunnen sporten en netwerken. “De verkregen nieuwe energie, zowel door de sportieve inspanning als door het netwerken en het uitwisselen van onderlinge ervaringen, is voor deze groep van onschatbare waarde”, zo stelt deze vereniging.

  De jury is van mening dat dit idee de sportclub op vele manieren helpt. Niet alleen worden de faciliteiten in de zogenaamde daluren gebruikt, maar ook zal de goodwill die de vereniging hiermee verkrijgt in de toekomst terugvloeien in de vorm van nieuwe leden, vrijwilligers en misschien zelfs nieuwe sponsors. Ook de publiciteit over deze activiteiten in de plaatselijke media kan de club goed gebruiken.

  Dit idee geeft ook aan dat het sportveld een mooie plek is waar je mensen heel laagdrempelig kunt helpen met problemen die buiten het sportveld liggen. Hiermee toont HC Houten aan dat er een diepere maatschappelijke betekenis van sport is. Het mes snijdt aan twee kanten, goed voor de mensen en goed voor de club.

  Het idee van HC Houten om werkzoekenden tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan tegen een gereduceerd tarief te laten sporten is een goed voorbeeld van een open club die ‘We winnen veel met sport!’ hoog in het vaandel heeft staan.

  NOC*NSF feliciteert de winnaar!