Home

  LAAT JE SPORTCLUB NIET IN Z'N HEMD STAAN

  Thema: ‘Ik neem je mee’

  ‘Vriendjes en vriendinnetjestoernooi’

  Wie ASC Hilversum Hurricanes
  Sport American Football, honk- en softbal en beeball
  Idee Organiseer een jeugdtoernooi om nieuwe jeugdleden te werven. Zet daarbij spelende jeugdleden in als coach. In koppels gaan ze op zoek naar vriendjes en vriendinnetjes die een team kunnen vormen. De teams krijgen een stoere naam en een eigen yell, en spelen op woensdagmiddag of in het weekend een toernooi, waarbij spelplezier voorop staat. De winnaars krijgen niet alleen een mooie medaille, maar ook drie gratis proeflessen.

  Normaal
  Vrijheid, blijheid

  Wie Sportief Wandelgroep Zoetermeer
  Sport wandelsport
  Idee Een concept waarbij iedereen kan sporten zonder contributie te betalen, maar wel 1 euro per persoon per training bijdraagt. Hierbij is het motto: vrijheid, blijheid; niets moet, alles mag. Bij deze laagdrempelige insteek komen alle ontvangen gelden– ook via sponsors en vrijwillige bijdragen – ten goede aan de wandelaar, in de vorm van vier trainingen per week. Op deze manier is Sportief Wandelgroep Zoetermeer in zes jaar tijd gegroeid van 14 naar 427 wandelaars.

  Normaal
  Gaat je kind sporten, sport dan zelf mee

  Wie Schaatsvereniging Lansingerland
  Sport schaatsen
  Idee Zorg als vereniging dat de ouder op hetzelfde tijdstip kan sporten als zijn of haar kind. Vaak zie je een ouder die zijn kind naar de vereniging brengt, vertrekt of in de kantine gaat zitten. Als de vereniging deze ouder op dat moment een sport of activiteit aan te bieden, dan besteedt deze zijn tijd nuttig en gezond. En het zorgt binnen het verenigingsverband voor nieuwe sociale contacten. Het verlaagt de drempel om kinderen aan te melden als lid. Tot slot zijn actieve, belangstellende ouders eerder als vrijwilliger bij de vereniging te betrekken.

  Normaal
  Begeleidingspas voor mindervaliden

  Wie LKV Kano Rijnland
  Sport kanovaren
  Idee Bij LKV Kano Rijnland is de afgelopen tijd de vraag naar deelname door mindervaliden sterk toegenomen. De begeleiders krijgen nu een begeleidingspas aangeboden, waarmee ze tegen gereduceerde prijzen kunnen meedoen. Dit heeft diverse voordelen. Zo wordt de kennis en begrip voor mindervaliden in korte tijd sterk vergroot. Door de begeleiders kunnen de juiste wensen, aanpassingen en veiligheidsmaatregelen naar behoren en binnen de mogelijkheden en op een juiste manier (soms simpel) gerealiseerd worden. Door de begeleiders zelf mee te laten varen (na eventueel een korte cursus) is het tekort aan vrijwilligers voor mindervalide kanoërs afgenomen. Het ledenaantal wordt dus vergroot, en de vereniging krijgt hierdoor meer publiciteit. Dat trekt ook weer sponsoren aan.

  Normaal